Satranç Oynamak Haram mı?

Sizden gelen sorulardan özetler: Satranç haram mı cübbeli,Satranç oynamak günah mı nihat hatipoğlu,Satrançla ilgili hadis,Satranç fetva meclisi,Satranç oynamanın dini hükmü,Satranç diyanet işleri,Satranç haram mı fetva meclisi...

satranc oynamak haram mi
 Satranç Oynamak Günah mı?..
Kendini din alimi diye tanıtan aslında alimlikle uzaktan yakından alakası olmayan showanist ve showanistler geçenlerde satranç oynamanın haram ve günah olduğunu söyledi. Bu konuda bir tane ayet,hadis veya dini bir kaynaktan örnek göstermeden,kendi akli melekeleri nasıl işliyorsa dili onu söyleyen bu cahil cühelaların lafına bakarak bir çok insan satranç oynamak gerçekten haram mı diye düşünür oldu.
Hal böyleyken gerçeği nedir,santraç oynamak haram mıdır,satranç oynamak günah mıdır?,yoksa bunların hepsi bir safsatadan ibaret midir,sizlere bu konuda gerçekleri anlatmak istedik.

Öncelikle satranç zarla oynanan bir oyun değildir.Kuranda satranç oynamak günahtır veya haramdır diye bir bilgi söz konusu değildir,hiç bir ayet,hadis ve geçerliliği olan dini kaynakta satranç haramdır dinen oynanması caiz değildir,günahtır diye bir yazıya rastlayamazsınız!..
Satranç şartsız yani bir şeyine oynanmıyorsa caizdir!.. Fakat şarta bağlanıp,çayına,parasına,altınına v.b şeyler uğruna oynanırsa haram ve günahtır,çünkü her türlü oyunun şarta bağlanması kumara girmektedir,kumarda dinimizce yasak,günah ve haramdır.

Bu mevzu aslında bu kadar basittir,satrancı bırakılım, hangi oyun olursa olsun bir şarta ve karşılığa bağlanıyorsa haram ve günahtır,zihninizi kuvvetlendirmek,zekanızı geliştirmek için oynanan satranç haram değildir.Aksini iddia eden satranç haramdır,satranç oynamak günahtır diyen kanıtlasın,ama doğru kaynaklardan kanıtlasın,rivayetlerle değil,kendini zamanın şeyh,şıh,imam ilan etmiş insanların verdiği vaazlarla,yazılan rivayet kitaplarıyla ispatlanamaz satrancın haram olduğu!..

Çok daha büyük sorunlarımız varken,din hakkında öğrenmemiz gereken yığınlarca şey varken,islamiyet hakkında bu kadar cahilken,kendini din alimi olarak tanıtan insanların,çıkıp bu saçma sapan konularla insanların kafalarını karıştırmaları,gündemi meşkul etmelerini gerçekten anlamak imkansız,saygı,sevgi ve hoşgörü dini olan islamiyet bu mu sizler için?..İslamiyeti insanlara bu şekilde mi sevdireceksiniz,dinimizi insanlara bu şekilde mi anlatacaksınız?
Kaşlarınızı çatıp,parmağınızı dövecek gibi sallayarak bu tarz boş mevzuları anlatmak yerine güler yüzle,yumuşak bir sesle ve uslupla islamiyeti,dinimizi insanlara anlatmayı ne zaman öğrenecekseniz!

İLAVE BİLGİ : Kumar Oynamak Günah mıdır?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.