Ölüm Korkusunu Nasıl Yeneriz ?














Ölüm Korkusunu Nasıl Yeneriz ?



Kutsal Kitabın cevabı

Bir düşman olan ölümden korkmamız ve yaşamımızı korumak için makul adımlar atmamız doğaldır 1. Korintoslular ). Ancak insanlar yalan yanlış bilgilerin ya da batıl inançların neden olduğu yersiz bir korku duyuyor ve ‘yaşamları boyunca ölüm korkusunun’ kölesi oluyorlar (İbraniler). Gerçekleri bilmek yaşamdan zevk almamıza engel olabilecek sağlıksız bir ölüm korkusundan bizi korur (Yuhanna )

Ölüm hakkındaki gerçekler

Ölüler hiçbir şeyin farkında değildir (Mezmur 146:4) Kutsal Kitap ölümü uykuya benzetir, dolayısıyla öldükten sonra acı çekmekten ya da işkence görmekten korkmanıza gerek yoktur (Mezmur 13:3; Yuhanna 11:11-14)
Ölüler bize zarar veremez. Eskiden yaşamış zalim insanlar bile ‘ölümün tutsağıdır’ (Özdeyişler 21:16). Kutsal Kitap onlar için “nefretleri de, kıskançlıkları da yok olmuştur” der (Vaiz 9:6).
Ölüm, bir daha asla var olmayacağımız anlamına gelmez. Yaratıcımız ölmüş olan insanları dirilterek onları tekrar yaşama döndürecek (Yuhanna 5:28, 29; Elçiler 24:15)
Yaratıcımız ‘ölümün olmayacağı’ bir zamanın geleceğini vaat eder (Vahiy 21:4) Kutsal Kitap o gün hakkında “Doğrular yeryüzünü mülk edinir, orada sonsuza dek otururlar” der (Mezmur 37:29). O zaman hiç kimse ölüm korkusu yaşamayacak!

















































































Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.