Dua insana ne kazandırır

Dua insana ne kazandırır 

Dua insana ne kazandırır 

 insanın isteğini , sınırsız güç ve kudret sahibine arz etmesinin kendisine sağlıyacağı gönül huzurudur. Dua ettikten sonra insanın gönlünde bir huzur meydana gelir.

 Bu durum kulun nihai başvurusunun herşeye gücü yeten yüce Allaha yapmış olmasından kaynaklanır. 
Herhangi önemli bir sıkıntı veya çaresiz gibi görünen bir hastalık durumunda dua eden insanların dua etmeyenlere göre daha metanetli olması bundandır.

Dua insanı Allaha yaklaştıran bir inandır. Dua eden insan bütün hareketlerinde ve davranışlarında daha smaimi olur . Çünkü Allah dua eden kişi, Yüce Allahın herşeyi bildiğinin ,herşeyi gördüğünün ve herşeyi işittiğinin ve hiç birleyin onun bilgisi dışında olmadığıınun farkındadır. 

Dua eden insan Allahın varlığını, birliğini ve yüceliğini ikrar ve itiraf etmiş olmakta Allahın verdiği nimetlere şükretmekte , Allaha sığınmakta , Allahtan af merhamet ve bağışlama dilemekte ,Allahtan maddi ve manevi yardım talebinde bulunmaktadır. Bütün bunlar dua eden bir insanın dini bir bilinçlenmeye ermesini sağlar.

 İnsan hayattaki en değerli an ,Yüce Allaha yönelip onunla baş başa kaldığı dilimidir. Allah ile başbaşa kalmanın en güzel vasıtasıda duadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.