Teravih Namazı Müezzinliği Nasıl Yapılır?

teravih-namazi-muezzinligi-nasil-yapilir-resim
Teravih namazı müezzinliği nasıl yapılır video konulu internette bir çok video var ama videolarda hocalar teravih namazından başka her şeyi anlatmışlar ben o videolardan hiç bir şey anlayamadım bu yüzden sizlere teravih namazı müezzinliği nasıl yapılır yazılı olarak anlatacağım.
Aşağıda ilk başlıkta yer alan yazıda açıklamalı bir şekilde anlatılıyor,ikinci başlıkta ise sırasıyla hangi dualar okunacak neler söylenecek açıkça anlatılıyor.Her ikisi ile pratik yapıp kolayca öğrenebilirsiniz.

Teravih Namazı Müezzinliği Yapılışı
Cumada olduğu gibi teravih namazının müezzinliğini de maddeler halinde yazacağım. İnşallah faydalı olur.

1- Yatsı ezanından sonra Ezan duası
Ezan Duası

2- Hemen ardından yatsı namazının ilk sünneti için salavat-ı şerif
Salavat-ı Şerif

3- Cemaat ve imam sünneti bitirince Yatsı namazı için Kamet
Kamet

4- Yatsı namazının farzı bitince, aşağıdaki dua
"Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram"

5- Yatsı namazının son sünneti de bitince şu nakaratı okunur
"HABİBİMİZ MUHAMMEDE SALAT İLE SELAM OLSUN
ONA İZZET, İKRAM İLE TERAVİHE GIYAM OLSUN."
deyip hemen ardından "Allahümme salli ala seyyidine ve nebiyyine Muhammed, Salati Teravihe niyet."

6- Her iki rekatta bir selam verilecek, bu selamlar arasında 2., 6., 10., 14. ve 18. selamlarda "Allahümme salli ala seyyidine ve nebiyyine Muhammed" denilir.

7- Her 4 rekatta da (4., 8., 12., 16. ve 20. rekatlar) şu salavat okunur;
"ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNE MUHAMMEDİN İNNE BİL ÜMMİYYİ VE ALA ELİHİ VE SAHBİHİ VE SELLİM."

8- Teravihin sonunda bu salavat 3 kez daha yavaş bir makamda tekrar edilir, sonrasında ise Euzu Besmele çekiler ve bir dua ayeti okunur.

9- Hafi olarak kısa bir dua edilir ve "Allahümme salli ala seyyidine ve nebiyyine Muhammed, Salati Vitre niyet",denilerek Vitir namazına davet edilir.


10- Bundan sonrası ise diğer namazlarda olduğu gibidir. 


Teravih Namazı Müezzinliği
Ezan sonrası cemaati namaza kaldırmak için: 
“Allâhümme salli alâ Muhammediv ve alâ âli Muhammed”,denir ve ardından;
" ALLAHÜ EKBER, ALLAHÜ EKBER ALLAHÜ EKBER, ALLAHÜ EKBER EŞHEDÜ ELLA İLAHE İLLALLAH EŞHEDÜ ELLA İLAHE İLLALLAH EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDER’ RASÜLULLAH EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDER’ RASÜLULLAH HAYYE ALAS-SALEH HAYYE ALAS-SALEH HAYYE ALEL-FELAH HAYYE ALEL-FELAH KAD KAMETİS’SALETÜ KAD KAMETİS’SALEH ALLAHÜ EKBER, ALLAHÜ EKBER LA İLAHE İLLALLAH " okunur.



Ardından "ALLAHÜMME ENTESSELAMÜ VE MİNKESSELAM. TEBAREKTE YAZEL CELALİ VEL İKRAM." ve "SUBHANALLAHİ VEL HAMDÜ LİLLEHİ VELE İLEHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBER. VELA HAVLE VELA GUVVETE İLLE BİLLEHİL ALİYYİL AZİM. ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMED SALATÜ TERAVİHE NİYET" okunur.

Teravih namazı bittiğinde: "Eûzü_billâhi_mineş_şeytânir_racîm Bismillâhir_rahmânir_rahıym “Rabbena amenna bi ma enzelte vetteba'ner rasüle fektübna meaş şahidin.” denir ve ardından "ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMED SALATÜ VİTRE NİYET" denilerek,"ALA RASULİNE SALÂVAT. SUBHANALLAHİ VEL HAMDÜ LİLLEHİ VELE İLEHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBER. VELA HAVLE VELA GUVVETE İLLE BİLLEHİL ALİYYİL AZİM. SUBHANALLAH – ELHAMDÜLİLLAH – ALLAHÜ EKBER" okunur.

Ardından "LAİLAHE İLLALLAHÜ VAHDEHÜ LA ŞERİKELEH. LEHÜLMÜLKÜ VELEHÜLHAMDÜ VEHÜVE ALA KÜLLİ ŞEY’İN GADİR. SÜBHANE RABBİYEL ALİYYİL A’LEL VEHHEB." okunur.

İLAVE BİLGİ : Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.