İnşirah Suresinin Sırrı ve Faydaları

Selamaleykum sevgili kardeşlerim, bu gün sizler için; inşirah suresi fazileti diyanet, inşirah suresinin esrarı, inşirah suresi ile mucize, inşirah suresi okuyanların yorumları, 152 inşirah suresi mucizesi, insirah suresi nicin okunur?, inşirah suresinin faydasını görenler, inşirah suresi abdestsiz okunur mu?.. sorularının ve konularının cevaplarını paylaşacağım.
İnşirah Suresinin Sirri ve Faydalari

İnşirah Suresi :
Bismillahirrahmanirrahim.
“Elem neşrahleke sadrak.Ve veda’na anke vizrak ellezi engada zahrak.Ve refa’na leke zikrak.Feinne mea’l-usri yüsra.İnne mea’l-usri yüsra.Feiza ferağte fe’nsab ve ila Rabbike fergab.”

İnşirah Suresi  Arapça :
بسم الله الرحمن الرحيم (‘) أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (‘) وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ (‘) الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ (‘) وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (‘) فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (‘) إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا(‘) فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ (‘) وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ


İnşirah Suresi Anlamı :
“Biz senin için(mutluluğu) gögsünü açmadıkmı?.Senden yükünü indirmedikmi? O senin sırtını ezen yükü.Senin şanını yüceltmedik mi?.Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Evet,zorlukla beraber bir kolaylık vardır.O halde boş kaldın mı yine kalk(başka bir iş ve ibadetle)yorul.Ancak Rabbine yönel”

İnşirah Suresi Sırrı, Faydaları ve Faziletleri

Maneviyâtta ilerlemek isteyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.Her türlü maddi ve manevi sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulmak için her gün (70) defa okunmalıdır.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek isteyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumaya devam etsinler
İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumaya devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, Allah ın izniyle onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.

Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse,Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır,sıkıntısını giderir,ummadığı yerden rızıklandırır
Bu sureyi her gün duha vaktinde ikiyüzer defa okumaya devam eden kimse bazı esrarı ilahiyyeye vakıf olur.

Dilek için ise; 2 rekat hacet namazı kil Besmele ile 152 kere elem neşrah leke sadrak süresini oku muradini iste gece yarisindan sonra okunması makbuldür.

Bu sureyi okumaya devam eden kalp sıkıntısından kurtulduğu gibi,bol rızka kavuşur.

Geçim sıkıntısından kurtulmak için her namazdan sonra 7 veya 10 defa okunur.

Her türlü hacet için gece yarısından sonra 2 rekat Allah rızası için namaz kılıp (152) defa okunur.

Her gün 7-21-41-70 veya 152 defa okuyan kimsenin hayırlı dilekleri kabul olur,her türlü maddi ve manevi sıkıntılardan kurtlur.

Kalp ve iç sıkıntılarında 7 defa suya okunup içilir.

Bu süreyi her gün okuyan tembellik ve unutkanlıktan kurtulur.

Bu süreye her gün devam eden kimsenin zorlukları kolaylaşır.

Kısmetin açılması için 41 gün 7 defa okunur.

Mekke’de nazil olmuştur. 8 âyettir. “İnşirah” açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir.

İLAVE BİLGİ: İnşirah Suresinin Arapça Yazılışı ve Okunuşu

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.