Define Bulmak İçin İstihare Yatmak | Hazine İstiharesi

Sevgili kardeşlerim bana yolladığınız mesajlar arasında; define bulmak için en etkili dua va mı diye sormuş bir arkadaş. Bir diğer arkadaş tesbih ile define bulma ve hazine istiharesi hakkında bilgi almak istemiş. Bir diğer arkadaşımız ise rüyada define yeri görmek için etkili dua ve havas ilmiyle define bulma yöntemini sormuş. Bir kişide yumurta ile define bulmak diye bir şey var mıdır ve rüyada define yerinin söylenmesi doğru mudur diye sormuş. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştım. Allah yardımcınız olsun.
hazine bulmak icin İstihare yatmak
DEFİNE BULMAK İÇİN İSTİHARE YATMAK
Bir yerde define olup olmadığını anlamak için: Önce iki rekat istihare namazı kılıp, her iki rekatta da bir Fatiha ve kırk defa ihlas suresini oku. Namazdan sonra kıbleye
karsı yönelip iki diz üzerine otur ve üç yüz (300) defa su Ayeti Kerimeyi oku:

"Bismillahirrahmanirrahim. Vellezine amenu ve amilus salihati lenükeffiranne anhüm seyyiatihim veleneczi yennehüm ahsenellezi kanü ya’melun" 
NAHL suresi 97

Daha sonra dünya kelamı konuşmadan kıbleye karsı sağ yanın üzerine yat. Rüyanda ruhanilerden iki kisi gelip, o definenin nerede olduğunu ve oradan nasıl çıkarılacağını sana söylerler.

YUMURTA İLE DEFİNE YERİ BULMA
Bir yumurta alıp, üzerine Çarşamba günü Şems sure sini kırk (40) defa oku. Okuduktan sonra şüpheli mekana gidip, yumurtayı yere göm. Gömdükten sonra aşağıdaki Ayeti Kerimeyi yetmiş (70) defa okuyup, mekanı terket. Ertesi günü o mekana erkenden gelip, yumurtanın üzerini aç. Eğer yumurta parça parça olmuş ise orada hazine vardır. Eğer yumurta sapasağlam duruyorsa, o mekanda hazine yoktur. Sen anla!
Yetmiş defa okunacak Ayeti Kerimeler budur:

بِسْمِ اللهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيمِ فَفَتَحْنَا اَبْ وابَ السَّمَاءِ بِمَاءٍ مُنْهَمِرٍ
وَفَج رَّنَا اْلاَرْضَ عُيُونًا فَالْتَقَى الْمَاءُ عَلَى اَمْرٍ قَدْقُدِرَ

Bismillahirrahmanirrahim. Fefetahna ebvabes sema-i bi main
münhemir. Ve feccernel arda uyunen feltekal maü ala emri
kadkudir.

DEFİNE İLME BAŞLAMANIN ŞARTI:
Kurani Kerimde Mü’min Sure'sinin 60. Ayeti Kerime’sinde şöyle buyurur:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اُدْعُونِى اِسْتَجِب ْلَكُمْ
Bismillâhirrahmânirrahîm. Udûnî istecib leküm.
( Bana ibadet ve dua edinki, karşılığını vereyim ).

1. Kesin karar: Yapacağın bir amelden hiçbir zaman şüphe etmemek. Çünkü şüphe yapılan bir ameli bozar. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

اُدْعُو الله َوَاَنْتُمْ مُوقِنُونَ بِاْلاِجَابَةً
Üdullâhe ve entüm mûkinûne bil icâbeh.
( Allah’a dua ederken kabül olacağına inanarak dua ediniz).


2. Sabır etmek: Bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, tam sabır ve rabıta ile başlamış olduğun işin muvaffakiyetle neticelenmesine kadar devam etmelidir. Allah Teala hazretleri Kuran-ı Kerimde şöyle buyurmuştur:

يَااَيُّهَا الَّـذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونْ
Yâ eyyühellezîne âmenus birû ve sâbirû ve râbitû vette kullâhe lealleküm tüflihûn.
(Ey İman edenler! Sabredin ve sabırlı olma yarışında ileri geçin ve bütün varlığınızla Allah c.c. a bağlanınız. Ve Allah’tan korkunki, kurtuluşa erişesiniz. Sure-i Al-i İmran, Ayet 200 ).

Çünkü çalışan amacına ulaşır ve her çalışanında bir nasibi vardır. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (sa.v.) şöyle buyurmuşlardır: Bu hadisi şerife uyarak,imanı kamil ile amele başlamak ve kalben inanarak Allah (Celle Celalüh) a yönelmelidir

مَنْ صَبَرَ ظَفَرَ
Men sabera zafera.
(Sabır eden zafer bulur).

3. Sır saklamak: Ne yapacağını ne okuduğunu veya üzerinde çalıştığın bir işi hiç kimseye söylememek ve sezdirmemek lazımdır. Hazreti Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

اِسْتَعِينُواعَلَى قَضَاءِ حَوَا يِجِكُمْ بِالْكِتْمَانْ
İsteînû alâ kadâi havâyiciküm bil kitmân.
(Hacetlerinizin husule gelmesi için, sırrınızı saklamakla yardımcı olunuz). 
Ameli tenha ve kimsenin görmediği bir mahalde yapmak. Hiç kimseyede şöyle böyle yaptım yahutta şunları bunları yaparım deme! Hazreti Ömer r.a. in “Sırrını saklayan kendinden emin olur “ sözü meşhurdur.

4. Müttaki olmak: Manevi yolda yükselmek ve başarıya ulaşmak takva ile olur ki, Cenabu Hak Taha Sure'sinin 132. Ayeti Kerimesinde:

وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى
Vel âkibetü littakvâ.
(Güzel akibet takva ile elde edilir). diye buyurmuştur. Bunlarda haram yememek, helal yiyip içmek, giybetten kaçınmak ve gıybet etmemek, yalan söylememek, sıdka ve nasihata önem vermek, kötü gözle bakmamak, insanlara eziyet etmemek ve eziyete dayanmak, insanlara şevkat ve merhametle bakmaktır.

5. Acele etmemek: Yapacağın bir ameli acele etmeden huzuru kalb ile yapmak, zihnindeki bütün düşüncelerden (Aile, mal, sevinç, korku, üzüntü vb.) uzak olup, kuvvetini himmetini, iradeni ve arzunu bir noktada toplaki, muradın hasıl olsun. Yaptığın işi severek ve isteyerek yap. Alelade baştan savma yapılan işlerden hayır gelmez.


İLAVE BİLGİ : Havas İlmiyle Define Bulma Yöntemi

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.