Maddi Bolluk İçin Dua

Selamalykum sevgili mümin kardeşlerim, bu sizlerle; maddi bolluk için dua, peygamberimizin rızık duası, rızık duası arapça, denenmiş rızık ve bereket duaları, bereket duası kısa, bolluk bereket zikri, rızık duası nasıl yapılır?, sağlık huzur bereket duası... konularına değineceğiz.
maddi bolluk icin dua
Maddi Bolluk İçin Dua
Sabah ve Akşam namazından sonra 1 Vakıa Suresi okunur ardından, Allah'ın her canlıya rızık veren anlamındaki İsm-i Şerifi 'Ya Rezzak' ismi 308 defa okunur.
19 adet pirinci ayrıca ipek kumaşa sarıp üzerine 137 adet 'Ya Vasi' esmaülhüsna okunur, para cüzdanına koyarak saklanır.

Rızık Kapılarını Açan Dua – Bolluk, Bereket, Rızık Duası
Estağfirullah min külli ma kerihallah.
Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

VEL ARDA MEDEDNAHA VE ELKAYNA FİHA REVASİYE VE ENBETNA FİHA MİN KÜLLİ ŞEYİN MEVZUN VE CEALNA LEKÜM FİHA MEAYİŞE VE MEN LESTÜM LEHU BİRAZİKİN,

HASBÜNALLAHÜ VE Nİ MEL VEKİL, FENKALEBU BİNİ METİN MİNALLAHİ VE FADLİN LEM YEMSESHÜM SUVETTEBEU, RİDVANALLAHİ ZÜ FADLİN AZİM.

“Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram. Es’elüke bismikel azîmil-a’zami, enterzukanî helâlen tayyiben. Allahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu, ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba’iden karribhu, ve in kâne kâriben yessirhü, ve in kâne kalîlen kessirhü ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi”

“Allahummer’zuknâ, rızkan helâlen tayyiben bilâ keddin, vestecib duâ enâ bilâ reddin, ve neûzübike anilfazî hateyni el-fakri veddeyni, sübhanel müferrici an külli mahzûnin ve mağmûmin, sübhâne men ca’ale hazainehü bi kudretihi beynel kâfi ven-nûn, innemâ emrühü izâ erade şey’en en yekûle lehü kün fe ye’kün, fe sübhanellezî bî yedihi melekûtü külli şey’in ve ileyhi turce’ûn. Hüvel Evvelü minel evveli vel Ahiru ba’del âhiri vez-Zahirü vel Bâtinü ve hüve bi külli şey’in Alîm.”

“Allahümme yâ Ganiyyü, yâ Hamîdü, yâ Mübdiü yâ Mu’idü yâ Rahîmü ya Vedûd. Eğisnî bi helâlike an harâmike ve bitâatike an ma’siyetike vebi fadlike ammen sivake.”

“Allahumme rahmeteke ercû, felâ tekilniy ilâ nefsiy tarfete aynin, ve aslıhliy şa’niy küllehu, lâ ilâhe illâ ente.”

“Allahümme ekfini bihelâlike an haramike ve agninî bi fadlike ammen sivâke.”

“Allahümme inni eûzü bike minelhemmi ve hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel- cübni velbuhli ve eûzü bike min ğalebet’ddeyni ve kahriricâli.”

“Allahümme salli ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi lima sebeka nasiril hakkı vel hadi ila sıratıkel müstakimi ve ala alihi hakka kadrihi ve miktarihil aziym”

“İnne rabbiy yebsutur rızka limen yeşâu ve yakdiru leh ve ente hayrur râzıkiyn.”

“La ilahe illallah, el-melikül hakkul mübin, Muhammedün Resulullah, sadikul vâdül emin.”

“Allahü latiyfün bi ibadihi yerzüku men yeşa’ve hüvel kaviyyül aziz.”

“Allahümme malikel mülki tü’til mülke men teşâü ve tüzillü men teşâü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tüızzu men teşâü ve tüzillü men teşâü bi yedikel hayr, inneke alâ külli şey’in kadîr. Tülicul leyle fin nehar ve tülicün nehare fil leyli, tühricul hayye minel meyti, ve tühricul meyyite minel hayyi ve terzu men teşau bi gayri hisab.”

“Ya Rahmaned- dünya vel ahireti, Tü’ti minhüma men teşaü ve temneu minhüma men teşaü, ferhamni rahmeten tuğnini, biha an rahmeti men sivak.”

“Ya ilahel alihetir rafiy’ı celalüh.”

“Ya karibül mucibul mudani dune kule şeyin kurbeh”

“Ya mennanü zül ihsani kad amme küllel helaiki menneh.”

“Yâ müfettihu fettih.”

“Yâ müferricü ferric.”

“Yâ müsebbibu sebbib.”

“Yâ müyessiru yessiril fetha vel ferecü minke.”

“Yâ Fettâh, yâ Aliym, İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteıyn.”


Rızık Kapılarını Açan Dua – Bolluk, Bereket, Rızık Duası Anlamı
Ya rabbi , razı olmadığın, beğenmediğin şeylerden neler yapmışsam hepsini affet, yapmadıklarımı da yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allaha istiğfar eder, günahlarıma pişman olup Ona sığınırım. Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezelî ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durdurandır.
Ya Allah, Ya Rab, ya Hayyü ya Kayyûm. Ya Zel Celali vel- İkram. Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helâl rızık ver. Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir. Eğer yerde ise onu çıkar. Uzakta ise onu yaklaştır. Yakın ise kolaylaştır. Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir.
Ey Ganî, ey Hamîd, ey icâd edici ve ey iâde edici ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allah’ım. Helâlin ile beni haramdan sakındır. Tâatın ile mâsiyetinden beni uzaklaştır. Fazlü keremin ile Senden gayrisini bana unuttur.

Allah’ım rahmetini umuyorum, beni göz kırpması kadar bile nefsime terk etme, her anımı düzelt, tanrı yok ancak sen varsın!.
Yâ Rabbî! Helâl ile yetinip , haramdan sakınan ve beni fazlınla senden başkasına muhtaç olmaktan müstağni eyle

Ey Allah’ım! Elem ve şaşkınlık halinden, acizlik ve bıkkınlıktan, korkaklık cimrilikten, borcun kendimi altet- mesinden, insanların nefsimi kullanmaya çalışmasından ve kahrından Sana sığınırım.

Rabbim… Şüpehsiz ki Sen dilediğinin rızkını genişletir, dilediğinin de daraltırsın. En hayırlı rızık ihsan edicisin!

Ey açıcı Rabbim! Önümdeki engelleri kaldır.Ey darlıkları gideren Hâlikım!Darlıkları gider.Ey sebepleri yaratan Rabbim! Bir sebep yarat.

Ey kolaylıkları meydana getiren!

Önümü aç. Çünkü darlıkları gidermek Sendendir.

Ey rızık kapılarının açıcısı, her şeyi bilen Rabbim!

Ancak sana ibadet eder, ancak Senden yardım isteriz. Amin El Fatiha...

Bolluk ve Rızık Üzerine;
Nimetlerin devamı ve bereketini arttıran, insanın maddi manevi hayatına bolluk ve bereket getiren amel…

Abdülkâdir Geylânî Hazretleri buyurur:
“Sen ey zengin kişi! Allâh’ı unutup hep maddî servetinle iştigâle dalma! Zira muhtemeldir ki yarın gelir, fakat sen fakir düşmüş olursun.”

Mülk, Allâh’ındır. Onu -bir imtihan olarak- dilediğine bol verir, dilediğinden de kısar. Fakirlik gibi zenginlik de birer ilâhî imtihandır.

Varlık, Cenâb-ı Hakk’ın bir emanetidir. Ne zaman verip ne zaman alacağı meçhuldür. Dolayısıyla onu hep elde kalacakmış zannetmek, emânet edene değil de emânete güvenip dayanmak, büyük bir gaflettir.

NİMETLERİN DEVAMI VE BEREKETİN BAĞLI OLDUĞU AMEL
Cenâb-ı Hak âyet-i kerîmede; “…Eğer şükrederseniz elbette size (nîmetimi) artırırım…” (İbrahim, 7) buyurarak, nîmetlerin devamının ve bereketinin “şükre” bağlı olduğunu bildirmektedir.

Hazret-i Ali –radıyallâhu anh– da şöyle buyurmuştur: “Eline nîmet geçtiği zaman çok şükret! Sakın az şükürle Allâh’ın nîmetlerini elinden kaçırma!”

BU AİLEYE BEREKET KAPISI HİÇ KAPANMADI

Şu hâdise, nîmetleri elden kaçırmamanın yolunu ne güzel îzah etmektedir:

Allah Teâlâ peygamberlerinden birine vahyederek:

“‒Ben, filân kulumun, (bir imtihan olarak) ömrünün yarısını fakirlik, yarısını da zenginlikle geçirmesine hükmettim. Hangisini evvel isterse onu vereceğim. Kendisine sor, arzusunu beyân etsin.” buyurdu.

O peygamber, bu adamı çağırdı ve gelen vahyi haber verdi. Adam, sâliha bir hanım olan zevcesiyle istişâre etmek istediğini söyledi. İstişâresi üzerine de hanımı:

“–Zenginliğin evvel olmasını tercih et!” dedi.

Adam: “‒Zenginlikten sonra fakirlik zordur. Fakirlikten sonra zenginlik ise pek tatlıdır.” dediyse de hanımı:

“–Bu hususta benim dediğime bak!” karşılığını verdi.

Adam, o peygambere gidip, evvelâ zenginliği tercih ettiğini bildirdi. Allah Teâlâ ona bütün zenginlik kapılarını açtı, büyük bir bolluk ve bereket ihsân eyledi.

O firâsetli hanım, kocasına dedi ki: “–Eğer bu nîmetin, ömrünün sonuna kadar devam etmesini istiyorsan, Allâh’ın kullarına karşı cömert ol. Kendine bir elbise aldığın zaman, muhakkak bir fakire de elbise al; kendin ne yiyip içersen fukarâya da onlardan ikram et…”

Adamın ömrünün ilk yarısı böyle bolluk içinde ve şükür ile geçince, Allah Teâlâ o peygamberine vahyederek: “–Ben o kuluma (bir imtihan olarak) ömrünün yarısını zenginlikle, yarısını da yoksullukla geçirmesini teklif etmiştim. Fakat o kulum, bütün nîmetlerime şükretti. Şükür ise nîmetin ziyâde olmasını ve devam etmesini gerekli kılar. O sâlih kuluma, ömrünün geri kalan kısmını da zenginlikle geçirmesini takdir ettiğimi müjdele!” buyurdu.

Nitekim âyet-i kerîmede şöyle buyrulmaktadır:

“De ki: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar. Siz hayra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”
(Sebe, 39)


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.